luni, 16 octombrie 2017

Stampile pentru amintiri

  Oamenii vin si pleaca din vietile noastre in mod constant. Unii se perinda mai mult, pana cand ne invatam lectia pe care incearca sa ne-o tranzmita, altii aleg sa fie precum adierea de vant in zilelel de vara: placuta, racoritoare, dar de scurta durata. Desigur mai sunt si cazurile mai speciale, in care unele persoane raman in viata noastra pana la sfarsitul zilelor. Intr-adevar aceste fiinte sunt cu adevarat speciale de aceea si simtim ca ne marcheza destinul intr-un mod considerabil.
   Insa mai exista si acele experiente, de scurta durata, care isi lasa amprenta in cel mai adanc mod posibil. Ei bine, acei oameni, chiar daca dispar din viata ta, nu poti sa ii uiti. Ei vor continua sa dainuie in amintirea ta. Crezi ca ai putea sa uiti prima dragoste, primul sarut, prima plimbare tinandu-va de mana?! Ai putea sa lasi in urma amintirea bunicii si grija pe care ti-o arata de fiecare data? Ai putea sa treci in uitare tristetea pe care ai simtit-o atunci cand ai fost parasit, sau dezamagirea care ti-a atins sufletul atunci cand ai fost tradat ?! In functie de cum isi gestioneaza fiecare trairile, au existat in vietile noastre momente de agonie, extaz, de durere profunda, de zbucium si suparare . Si cu toate asta continuam sa traim linistiti, sa ne bucuram de micile surprize ale vietii, de clipele frumoase alaturi de cei dragi, de mirosul imbietor al unei flori, de energia electrizanta a unui catel ce ne trage de pantaloni si de multe alte lucruri aparent banale care ne conduc spre fericire.
     Atunci cand vine toamna, deobicei in suflet apare un sentiment de nostalgie. Plimbandu-ma pe strazile frumos colorate, ma gandeam ca o gramada de lucruri isi lasa amprenta asupra mea, o gamada de experiente stau la baza fiintei care sunt in acest moment. Dar eu... eu imi las vreo urma asupra lor ? Oare cum ar fi sa ai o stampila si sa insemnezi obiectele importante pentru tine? Sa pui stampile peste tot pe unde simti ca a ramas o parte din tine: in camera de camin – aici am legat o prietenie trainica, in poiana de acasa – aici imi placea sa visez, in mijlocul Bucurestiului – aici m-am simtit libera, in lanul de floarea soarelui – aici m-am invins pe mine , in varful mauntelui – aici am luat cel mai tare frig din viata mea, aici am facut prima tocanita de ciuperci. Sau cum ar fi sa insemnezi diverse persoane: cea mai buna prietena, prima iubire, cel mai tare om, o scorpie... ar putea fi amuzant intr-o oarecare masura acest gest. Totodata cred ca ar fi plin si de emotie, caci nu ar fi prea interesant sa marchezi ceva ce nu iti determina trairi intense, fie ele pozitive sau negative.
       Pentru a reusi totusi sa marcam unele lucruri din viata noastra au aparut firme percum Colop. Colop Romania ofera solutii complete pentru marcarea atat a documenteleor cat si altor obiecte pe care doresti sa le personalizezi. Aceasta firma iti pune la dispozitie o gama variata de stampile asa incat sa poti insemna cat mai multe lucruri.
       Cel mai probabil cand auzi cuvantul stampila te gandesti la documente oficiale. Este adevarat, cel mai uzual stampilele sunt folosite in astfel de medii oficiale, serioase si cu o mare incarcatura juridica. Colop iti pune la dispoziti astfel de stampile, insa nu se rezuma doar la acestea. Pentru ca intelege importanta de iti personaliza lucrurile, oferindu-le astfel o valoare sentimentala mult mai mare, au creat o gama variata de stampile ca ajutarul carora poti insemna de la tricouri pana la materiale din plastic sau metal. Totodata, pentru a nu ramane doar la stadiul de „ peronalizam lucruri pentru ca e fun”, aceasta firma a dus lucrurile putin mai departe si a pasit in teritoriul lucrurilor de larg consum. Asadar ofera posibilitatea de a marca anvelope, colete, ambalaje alimentare, cutii si tot felul de alte obiecte. Desgur ca aceste stampile, in functie de dorinta ta, pot fi alb negru sau colorate.  Colorateee ! Adica prin jocul de culori lucrurile vor incepe sa prinda viata, sa iti incante privirea, sa te ademeneasca sa le folosesti si sa imparti veselie in stanga si in dreapta.
      Poate ca o stampila la o prima vedere nu are o mare insemnatate, insa in functei de locul sau lucrul pe care o pui va prinde conotatii care de care mai profunde si se va imbiba cu sentimente rascolitoare.



Articol scris pentru SuperBlog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu