duminică, 29 octombrie 2017

In cautare de extraterestri

   In spatele usii cu bolta se ascundea un mare laborator. Aici, domnisoara Mary impreuna cu inca trei cercetatori realizeaza diverse experimente, menite sa ateste faptul ca mai exista si o alta forma de viata. Acest gand, ca Dincolo de orizont se ascund niste creaturi cu totul si cu totul deosebite de ceea ce isi imagineaza specia umana, o bantuia inca din copilarie. Filmele SF cu actori precum Frank Grillo, la care se uita de cate ori avea timp liber ii alimentau si mai mult dorinta de cunoastere.  Astfel, pentru a isi putea vedea visul cu ochii a devenit cercetator.
    Insa visul ei inca nu parea sa prinda viata... asta pana intr-o zi, cand deodata, din portalul timpului pe care il testau tinerii cercetatori si-a facut aparitia o lighioana de dimensiuni medii, albastrie. Avea urechile mari si ascutite, aproape ca ale unei pisici. Pielea solzoasa parea destul de dura, iar unghiile aveau o culoare verzuie. Strania creatura, odata ajunsa in laborator, a inceput sa se agite si sa darame cam tot ce o inconjura. Era uimitoare mobilitatea pe care o avea. Sarea dintr-un loc in altul, apara si disparea de langa tine in cateva secunde, iar tipatul pe care il producea din cand in cand simteai ca iti raneste urechile. Pentru ca obosise, mica aratare s-a oprit o clipa sa se odihneasca pe tavan. Acela a fost momentul mult asteptat de echipa de cercetatori, caci au reusit sa il prinda. L-au adapostit pe micul extraterestru intr-un clopot de sticla initial, dar vazand ce unghii are, au hotarat ca cel mai bine ar fi sa il multe intr-o cusca de fier.
    Cei patru tineri, absorbiti de dorinta de a afla cat mai multe despre monstruletul capturat, au inceput sa roiasca in jurul custii fara opreliste, facandu-si deja o gamada de planuri si ipoteze de lucru.
    Cu totii erau foarte incantati de descoperirea facuta, nu mai era nicio indoiala: extraterestii exista. Acum aveau dovada vie, de a demonsta la conferinta despre existenta altor forme de viata de pe 3 noiembrie 2017, ca munca lor nu a fost in zadar. Insa acesti tineri, imbatati de entuziasmul momentului, uitasera sa mai aiba grija de portalul timpului.
     Deodata, in timp ce tinerii isi faceau planuri, zgomote ciudate se auzeau din cealalta incapere. Nu au apucat sa se ridice de pe scaun, ca deja s-au vazut inconjurati de o multime de creaturi albarste, care spargeau tot ce le iesa in cale. Un soi de lupta ciudata incepuse intre monstruleti si oameni. Parea ca nimic nu ii oprea pe acesti extraterestii din actiunile lor distructive. Pielea groasa ii proteja impotriva obiectelor taioase ori a gloantelor. Nici acidul sulfuric nu parea sa le lase vreo urma...Pana  cand un telefon a inceput sa sune. Melodia vesela ce era ca ton de apel parea ca ii himnotizeaza pe acesti extraterestii. La o prima vedere ai fi zis ca te uiti la o gasca de adolescenti care tocmai a terminat de fumat niste iarba... Din pacate insa telefonul sunase cam tarziu, caci monstruletii apucasera sa iasa pe strazi si sa se imprastie prin oras.
     Ce sa intamplat mai departe si cum au reusit sa isi repare cei 4 cercetatori gresala iti voi spune cu alta ocazie. Pe data viitoare ! ;)


Articol scris pentru competitia Superblog.

Un comentariu: