miercuri, 11 octombrie 2017

Cea mai frumoasa ploaie de la facerea lumii

   Uneori dragostea este precum un accident de masina: te loveste brusc, fara niciun avertisment. Pe moment nici nu realizezi ce ai patit, aproape ca iti e teama sa deschizi ochii. Din fericire constati ca esti intreg, ca nu ai suferit nicio rana fizica. Cu toate acestea simti ca ceva s-a schimbat. Incepi sa vezi lumea cu alti ochi si sa simti ca in sufletul tau creste ceva...
   Oh, dragostea asta ! Te face sa traiesti intens fiecare clipa si sa transformi in amintiri memorabile fiecare vacanta. De exemplu multi ar fi tentati sa spuna ca un weekend in care sa te cazezi in Poiana Brasov este ceva banal, care nu isi lasa o amprenta semnificativa in inima ta. Insa pentru indragostiti totul este la superlativ.
   Imi amintesc cu cat entuziasm imi povestea o buna prietena despre prima vacanta in Poiana Brasov cu iubitul ei. Fiecare cuvant pe care il rostea simteam ca este impregnat cu iubire si incantare. Vacanta lor s-a desfasurat cam asa: au plecat din Bucuresti cu trenul, iar pe parcursul drumului nu se puteau hotara ce sa faca mai intai cand vor ajunge la destinatie. Dupa ce au reusit sa intocmeasca o mica lista de activitati enfuzia de sentimente care ii cuprinsese nu ii facea decat sa isi doareasca sa ajunga mai repede la hotel. S-au cazat la Hotel Royal Poiana Brasov deoarece fusesera destul de incantati de prezentara pe care o gasisera pe pagina acestui hotel. Inca de la intrare au fost multumiti de alegerea facuta. Decorul simplu si elegant le transmitea o stare de comfort si relaxare pe care de mult nu o ma incercasera. Patul mare, acoperit cu lenjerie fina a reprezentat pentru cei doi tineri principala atractie cand au pasit in camera. Asfel, toate celelalte dotari, au fost eclipsate pentru o vreme de imbratisarile calde, sarutari furate in joaca, parul ravasit, chicoteli si momente de extaz, pe care patul a avut ocazia sa le ocroteasca in asternuturile sale.                                
   In prima zi a cam plouat, dar acest lucru nu i-a impiedicat sa se bucure de timpul petrecut impreuna. Si-au inceput dimineata pe balcon, cu cate o cana de ceai in mana, contempland picaturile ce sarutau pamantul. Apoi s-au dus in sala de jocuri amenajata in hotel si au jucat biliard. Ea nu era prea priceputa la acest joc, dar nici nu mai conta. Important era faptul ca era impreuna. Pe seara, cand ploaia s-a oprit, au pornit la o mica plimbare pe cararile serpuite de munte.
     In zilele urmatoare au incercat diferite activitati care sa le bucure sufletul. Au inceputi cu echitatia, caci fata iubeste acest sport. Il considera un mix de eleganta si putere, disciplina si coordonare, menit sa te introduca intr-o alta lume. Pentru ca lui ii place sa simta adrenalina din plin si sa isi largeasca orizonturile au hotarat sa incerce zborul cu parapanta. Dupa aceasta experienta intensa au zis sa incerce ceva mai pamantean, asa ca au optat pentru o plimbare cu bicicletele. Fiindca dorinta de a avea parte de mai multa aventura a crescut, au mers si la parcul de aventuri, iar in final s-au relaxat cu o tura de canotaj pe raul Olt.
   Ultima zi au hotarat sa o petreaca plimbandu-se. Daca dimineata cerul era senin iar soarele mangaia cu razele sale intreg tinutul, dupa-amiaza, in timp ce tinerii se indreptau spre hotel, o ploaie de vara s-a pornit. Initial au inceput sa fuga, dar picaturile ploii nu s-au lasat pana nu le-au patruns hainele. Cand si-au dat seama ca erau uzi pana la piele s-au oprit razand. Au inceput sa danseze odata cu fiecare radacina a plantelor, s-au lasat scaldati in sarutarile ploii aratandu-i astfel ca nu se tem de ea. Au simtit cum fiecare picatura de apa topeste in caderea ei acel „te iubesc” pe care nu indrazneau sa si-l spuna.
   Cand au ajuns la hotel, uzi fleasca, au mai privit o vreme spectacolul naturii de la fereastra camerei. Imbratisati, imbratisandu-se cu tandrete, ea a indraznit sa rupa tacerea zicand: „ Asta... e cea mai frumoasa ploaie de la facerea lumii !”
   Si da, cred ca avea dreptate, aceea era cea mai frumoasa ploaie de la facerea lumii, deoarece in fiecare picatura se ascundea cate o frantura din dragostea lor.




Articol scris pentru Superblog.  
Sursa primei poze: pinterest.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu